Több millió stock kép mindenkinek, már 48 forinttól!
Hívja képviselőnket, magyarul!
+36 30 844 0761 | hungary@123rf.com

Készíts 10 lépésben mágikus tüzes gyűrűt koponya szellemmel

Rajongsz a misztikus dolgokért? Az aktuális Photoshop oktatóanyag segít egy izgalmas misztikus tárggyá alakítani egy egyszerű gyűrűt.

 

1. lépés

Találd meg a megfelelő alapanyagot, vagyis képet egy gyűrűről, tűzről és koponyáról. Aktuális bemutató anyagunkhoz az alábbi képeket használtuk fel:

    

 

2. lépés

Nyisd meg a gyűrűről készült fotót, és változtasd meg a drágakő színét úgy, hogy az minél közelebb legyen a tűz színéhez. A Lasso eszközzel válaszd ki a területet, amit át kell színezni, majd: “Image>Adjustment>Hue/Saturation”.

3. lépés

 

Nyisd meg a tűz, vagy láng képeket, majd módosítsd a a layer beállítást “Screen” módra. Maszkold körbe a lángot és helyezd el a drágakőn. Az átmenetet simítandó válaszd ki a maszkoló réteget és a smudge tool segítségével alakítsd a lángokat megfelelő formára.

Ezek után helyezz “Layer Style” effektust a tűzre az  “FX” kiválasztásával a layers panelen, és válaszd ki az “Outer Glow” effektust. A beállítások a következők legyenek:

4. lépés

Másold ki véletlenszerű részeit a lángoknak majd illeszd rá a színezett drágakőre; a különféle layer módok kiválasztásával minden láng másfajta méslységi és kontraszt hatást ad. Ezzel további részleteket kapunk.

A példánkban a “Darken”, “Overlay” és “Screen” módokat használtuk, hogy a megfelelő részletességhez jussunk. Természetesen más beállítások más hatást eredményezhetnek, próbálj ki különféle módokat! Amennyiben úgy érzed, ezzel kész vagy, maszkold körbe egy másik részét a képnek, hogy még természetesebb hatást kapj.

5. lépés

Készíts egy új layer-t és nevezd el “Reflect Light” (tükröződés) és változtasd a layer módot “Soft Light”-ra. Használd a brush eszközt véletlenszerűen ecsetelve a az egész gyűrű felüetén narancs árnyékkal (lásd a képen) hogy tükröződésszerű fényhatást kapj a gyűrűn.

6. lépés

Hozz létre egy új réteget, jelöld körbe a területet a gyűrű körvonalában az elliptical marquee eszköz segítségével, és kattints a (Ctrl /Cmd)+Shift+D billentyűkombináció segítségével a “Feather” beállításhoz. Így is elvégezheted ezt a műveletet: Select> Modify>Feather.

Most állítsd a rádiuszt 50 pixelre. Válaszd ki gradient eszközt, majd használd a radial gradient eszközt, hogy narancs színű átmenetet kapj. Utána módosítsd a layer beállítást  “Soft Light”-ra. Ez erősebb szíhatást fog eredményezni a gyűrű körül. A gyűrű mesterséges fénnyel lesz kitöltve amely tükröződik a lángokon.

7. lépés

A következő lépésben a a lángokat átalakítjuk koponya szellemmé. Kezd azzal, hogy kimásolsz egy területet a lángokból, és ráillszted a koponya mintára. Maszkold körbe a hiányzó területeket és ismételd mindaddig, amíg a koponya formához hassonló formát kapsz.

Utána távolítsd el a koponya mintát, és építsd a lángokat a koponának megfelelően. Miután eljutottál a megfelelő formához tegyél hozzá szemet és orrot, szájat.

Miután ezekkel megvagy, készíts új réteget és állíts a layert “Overlay” módra. Hazsnálj fehér színű ecsetet (brush) hogy részleteket  ás körvonalakat rajzolj. Használt a “smudge” eszközt hogy összekend a kövonalakat a természetesebb hatás érdekében.

8. lépés

Adj textúrát a hátterednek, készíts egy új layer-t, jelöld ki körbe a a gyűrű körül és adj megfelelő “feather”-t.

Változtasd az elő- és háttér színt alapértelmezetté(D) majd (X) hogy felcseréld a színeket. Kísérletezhetsz további színekkel is! Készíts felhő réteget: “Filter>Render>Cloud”.

 

Állítsd be a layer módot “Screen”-re és véletlenszerűen maszkold a felhő réteget. Csökkentsd a réteg fedettségét (opacity) ameddig jónak érzed.9. lépés

MIután egy tükröződő felülettel dolgozunk, el kell készítenünk a tűz reflexióit is. Kezdetnek válaszd ki az összes rétegét a lángoló szellemnek, és duplázd meg. Csoportosítsd össze és nevezd át “tükröződés”-nek és tükrözd meg a réteget (Ctrl / Cmd +T > jobb gomb kattintás a képre > Flip vertical). Helyezd a tűz alá és maszkold körbe ugyanígy.

Hogy a megfelelő távolság meg legyen a gyűrű és a tükröződés közt, jelöld ki az “elliptical marquee” segítségével, a feather radius-t pedig állítsd 50 pixelre. Ezzel a kijelöléssel készíts egy új réteget, amelyet “Overlay” módra állíts és tegél rá egy narancs színű átmenetet (gradient).

10. lépés

Végezetül hozd vissza a drágakő texturáját úgy, hogy kimásolod az eredeti képről,  és beilleszted a láng rétegekre. A layer módot állítsd “Linear Burn”-re. Csökkentsd az opacitást 30%-ra , így megfelelően fognak látszani a drágakő részletei. 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
További cikkek
Te mennyit spóroltál ma a képköltségeiden?
Tovább
123RF tartalmak a WallMe.hu-n
Tovább
"Mint minden másban, itt is a kitartás a lényeg" - interjú Bálint Sebestyén grafikussal
Tovább
123RF 100 darabos képcsomag 99 dollárért
Tovább
„Egy párizsi kirándulás mindent megváltoztatott”- Interjú Biczó Zsolttal
Tovább
Karácsonyi mézeskalács sütés az 123RF Hungary csapatával
Tovább
Copyright 2014 - felkepeljuk.hu | Impresszum